Bank of Scotland

Wie zijn wij?

Wij zijn Bank of Scotland, van oorsprong een Schotse bank. Niet te verwarren met Royal Bank of Scotland, die andere Schotse bank. Wij zijn onderdeel van Lloyds Banking Group.

Wat doen wij in Nederland?
Sinds 1999 kunt u een hypotheek bij ons afsluiten in Nederland. In 2010 zijn we begonnen met spaarrekeningen in Nederland en in totaal hebben we meer dan 100.000 klanten.

In 2009 is Bank of Scotland overgenomen door Lloyds Bank. Beiden maken nu deel uit van Lloyds Banking Group. Hierdoor is de grootste consumentenbank van Groot-Brittannië ontstaan, die in meer dan 20 landen actief is als Lloyds Bank. Vandaar dat we ook in Nederland verder gaan onder de naam Lloyds Bank.

De naam komt u wellicht bekend voor. Lloyds Bank bestaat namelijk al sinds 1765. Wereldwijd hebben wij meer dan 30 miljoen klanten. Wij bieden u de zekerheid van een grote bank met jarenlange ervaring.

Onze filosofie
Wat wij belangrijk vinden? Dat u graag klant bij ons bent. Hoe we dat bereiken? Door ruim 300 jaar ervaring. Onze producten zijn eenvoudig en betrouwbaar. Onze mensen zijn professioneel. En onze klanten staan voorop.

Onze geschiedenis
Bank of Scotland is een bank met geschiedenis. We bestaan sinds 1695. En sinds die tijd hebben we niet stil gezeten. Lang geleden vertrouwden mensen alleen op gouden en zilveren munten. Wij waren de eerste commerciele Europese bank die met succes papiergeld uitgaf. In 1983 konden onze klanten als eersten in Groot-Brittannië via de telefoon hun bankzaken regelen.

Lloyds Banking Group

Wij zijn onderdeel van Lloyds Banking Group. Lloyds Banking Group is de grootste consumentenbank van het Verenigd Koninkrijk. Er werken meer dan honderdduizend mensen en Lloyds Banking Group heeft zo’n 30 miljoen klanten. Lloyds Banking Group werkt in ca 20 landen over de hele wereld. Achter Bank of Scotland staat dus een enorme organisatie.

Lees meer over Lloyds Banking Group

1 miljoen pond voor Save the Children

Lloyds Banking Group doet meer dan alleen bankieren. De mensen bij Lloyds Banking Group voelen zich betrokken bij de maatschappij. Daarom organiseert Lloyds Banking Group voortdurend acties om geld in te zamelen voor een goed doel. Ook de Nederlandse vestiging van Bank of Scotland doet actief mee. In 2011 was de opbrengst ruim 1 miljoen pond! Het geld is naar Save the Children gegaan.